OpenC

Het misverstand over het Claris software ontwikkelplatform

Het draait niet alleen op Apple apparatuur, ook op Windows, Linux en in een webbrowser

Uitdagingen ICT-oplossingen

In de wereld van databases en softwareoplossingen heeft Claris, an Apple Company, met het FileMaker-platform een stevige reputatie opgebouwd als een krachtige tool voor het bouwen van op maat gemaakte apps. Er heerst echter nog altijd een hardnekkig misverstand over Caris FileMaker: het zou uitsluitend op Apple-apparatuur draaien. Maar dat is niet waar. Dit vooroordeel kan potentiële gebruikers ervan weerhouden om de vele voordelen van dit veelzijdige ontwikkelplatform te benutten.

Claris: Een korte introductie

Voor degenen die nog niet bekend zijn met Claris: Claris International, Inc. is een bedrijf dat al sinds 1987 onderdeel is van Apple, Inc. Eén van de producten is Claris FileMaker. Dit is een relationeel databaseplatform om op maat gemaakte apps te ontwikkelen voor verschillende zakelijke behoeften. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, flexibiliteit en snelle ontwikkelingstijd. Met FileMaker ontwikkel je apps die precies aansluiten op wat bedrijven nodig hebben voor hun bedrijfsprocessen.

Claris levert ook andere producten, zoals Studio en Connect. Maar in dit artikel richten we ons uitsluitend op FileMaker. Wereldwijd zijn er vele duizenden FileMaker-ontwikkelaars die voor hun bedrijfsmatige klanten vele verschillende soorten softwaretoepassingen ontwikkelen en beheren.

Multi-platformcompatibiliteit

Er bestaat nog steeds een misvatting dat Claris-software alleen draait op Apple's macOS en iOS. We willen graag benadrukken dat FileMaker en FileMaker Server ook op Windows-computers draaien. En FileMaker Server is ook volledig compatible met Ubuntu Linux. Bovendien: FileMaker Server heeft een krachtige webserver, dus FileMaker-apps draaien ook in een webbrowser.

En dan is er nog FileMaker Cloud. Door gebruik hiervan hoef je zelf geen server hardware, software, en een network te beheren. Dat bespaart tijd en geld. Alles wordt gehost door Claris.

Ontwikkelaars en gebruikers hebben dus alle flexibiliteit die ze nodig hebben om FileMaker-apps te ontwikkelen en implementeren op zowel Apple- als Windows-machines. FileMaker biedt een uniforme ervaring over verschillende besturingssystemen.

Webgebaseerde toegang

Naast ondersteuning voor desktopsystemen heeft Claris FileMaker ook webgebaseerde toegangsopties. Dit betekent dat gebruikers FileMaker-apps kunnen openen en gebruiken via een webbrowser, ongeacht het besturingssysteem dat ze gebruiken. Dit opent de deur naar het delen van FileMaker-oplossingen met verschillende gebruikers, ongeacht hun voorkeursplatform.

Betrouwbaarheid en prestaties: Claris, een Apple Company

Als onderdeel van Apple, een bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid, profiteert Claris FileMaker van dezelfde normen en waarden. Dit vertaalt zich in een product dat niet alleen krachtig en veelzijdig is, maar ook uitzonderlijk betrouwbaar en stabiel. De Claris-producten voldoen aan de hoge normen van Apple op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Door de samenwerking met Apple kan Claris profiteren van de technologische expertise en innovatie die synoniem zijn geworden met het merk Apple. Dit stelt Claris in staat om voortdurend te innoveren, waardoor gebruikers kunnen vertrouwen op een platform dat heel robuust en betrouwbaar is en altijd up-to-date is met de nieuwste ontwikkelingen in de technologische wereld. Dit versterkt het vertrouwen van gebruikers in het FileMaker-platform en verzekert hen ervan dat ze kunnen vertrouwen op een hoogwaardige oplossing voor hun zakelijke behoeften.

Kennismaken?

Nieuwsgierig welke oplossingen van Claris uw bedrijfsprocessen kunnen helpen stroomlijnen? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Contact