OpenC

Over OpenC

Onze passie voor innovatie en klantgerichtheid zijn de drijvende krachten achter OpenC. Onze geschiedenis, missie en toewijding maken ons tot wie we zijn.

Toegankelijk en effectief voor iedereen

OpenC wil een wereld creëren waar verzekeringsoplossingen en -software toegankelijk en effectief zijn voor iedereen. We streven naar innovatie in de verzekeringswereld door de nieuwste technologieën te omarmen en diverse partnerschappen aan te gaan.

Voortdurend nieuwe wegen verkennen

OpenC geeft mede vorm aan de toekomst van de verzekeringsindustrie. Onze missie is om op maat gemaakte verzekeringsoplossingen te bieden, afgestemd op de unieke behoeften van onze klanten. Wij helpen bedrijven hun verzekeringsbusiness te vernieuwen terwijl de controle over hun processen en informatie verbetert. Onze passie voor innovatie en klantgerichtheid drijft ons om voortdurend nieuwe wegen te verkennen.

Integer en klantgericht samenwerken

Bij OpenC zijn integriteit, klantgerichtheid en innovatie de kern van onze dienstverlening. Wij bouwen relaties op basis van open communicatie, samenwerking en vertrouwen. Klanten kunnen bij OpenC rekenen op hoogwaardige oplossingen die maximale flexibiliteit bieden. Hierdoor kunnen zij hun verzekeringsoplossingen tegen minimale kosten op maat maken, beheren en doorontwikkelen.

Compliance en security

Het voldoen aan wet en regelgeving en het voortdurend verbeteren van de veiligheid maken integraal onderdeel uit van alles wat wij doen.

Vanuit de overtuiging dat het ontwikkelen van een goede verzekeringsoplossing goedkoper en beter kon, ben ik OpenC gestart in 2012. Ik maakte kennis met de software van RealXS en zag daar een oplossing voor veel problemen in de verzekeringswereld. Samen met hen werd het mogelijk om verzekeringsproducten te maken die sneller, goedkoper en heel robuust waren.

Het lukte ons om in korte tijd een grote verzekeraar en grote klant te overtuigen om met OpenC een compleet nieuw verzekeringsportfolio te ontwikkelen en in de markt te zetten. Daarna volgden andere klanten en partners snel.

Inmiddels hebben we het softwareplatform volledig opnieuw herbouwd en verder verbeterd.

In 2023 is een nieuw partnerschap ontstaan waardoor we onze belofte naar klanten toe nog beter kunnen waarmaken.

Deze nieuwe partner is Claris, Inc., een dochteronderneming van Apple. (an Apple Company)

Remco van Buren
CEO

Meer lezen over de samenwerking met onze partners RealXS en Claris?

Lees meer

Samenwerken met OpenC?

OpenC werkt samen met innovatieve ondernemingen op het gebied van verzekeringen en IT oplossingen, gericht op (her)verzekeringsbedrijven, MGA’s, brokers en intermediairs.

Ben je een individu of een bedrijf en heb je interesse om met ons mee de toekomst in te kijken? We staan altijd open voor een samenwerking in welke vorm dan ook.